Trimsalon Stephanie
Trimsalon Stephanie
Moerkapelse Zijde 28
2751 DL Moerkapelle
Tel: 06-41261605
info@trimsalonstephanie.nl
 

Kat, Konijn, Cavia

 

Behalve honden, zijn ook katten, konijnen en cavia's van harte welkom bij Trimsalon Stephanie.

Deze dieren behandel ik altijd met de eigenaar erbij!! Konijnen, katten en cavia's blijven meestal niet stil zitten en zijn stressgevoelig, de eigenaar kan het dier geruststellen en indien nodig vasthouden zodat ik mijn werk goed kan doen. Dieren worden bij Trimsalon Stephanie altijd zonder narcose behandeld!

 

Katten:

Voor langharige katten is het geen overbodige luxe om 2 tot 4 keer per jaar bij Trimsalon Stephanie een goede vakkundige vachtverzorging te ondergaan. De kat wordt tijdens een trimbehandeling bij Trimsalon Stephanie goed uitgeborsteld, evt. klitten worden verwijderd en het overvloedige onderwol wordt weggeplukt, zo is de vacht voor u weer een heel stuk makkelijker bij te houden. Tevens voorkomt u hiermee vervilten van de mooie langharige katten vacht.

Helaas komt het vaak voor dat katten met een vervilte of te erg geklitte vacht in de trimsalon komen.

De enige oplossing is in dit geval de kat helemaal scheren. Dit is natuurlijk niet mooi, maar wel een diervriendelijke en pijnloze oplossing. Heeft u uw kat een tijd lang niet geborsteld en lijkt het alsof de klitten met de dag erger worden en is het voor u en uw kat niet meer te doen om alle klitten eruit te borstelen/knippen? Wacht dan niet te lang en maak een afspraak bij Trimsalon Stephanie. Een kat heeft namelijk veel last van klitten (worden er humeurig ervan, liggen niet meer lekker, de klitten trekken aan de huid). Een geschoren kat voelt zich meestal meteen een stuk beter en is blij dat hij/ zij van de klitten verlost is.. De vacht zal al snel weer aangroeien, het is belangrijk dat u de kat al meteen laat wennen aan een wekelijkse borstelbeurt (kam en borstel de kop en staart regelmatig, ook al is het de eerste weken nog niet nodig). Zo zal de kat het borstelen prettig gaan vinden, dit omdat er nog geen vervelende klitten uit de vacht gehaald hoeven te worden. Zodra de vacht weer wat langer begint te worden kamt u de vacht minstens 2 x per week goed door, zo voorkomt u klitten. Breng uw kat  2 keer per jaar bij Trimsalon Stephanie voor een onderhoudsbehandeling en uw mooie langharige kat hoeft niet meer geschoren te worden en loopt er het hele jaar goed verzorgd bij!

 

Katten kunnen ook worden gewassen, mits de kat dit toelaat en het niet teveel stress geeft.

 

 

Konijnen:

Konijnen zijn bij Trimsalon Stephanie welkom voor het knippen van nagels, maar ook voor een vakkundige vachtverzorging.

Langharige konijnen, zoals de angora, de teddy widder of teddy dwerg hebben erg veel vachtverzorging nodig. Vaak is het lastig om deze lange vachten zelf helemaal goed bij te houden.

Net als bij katten kan de vacht gaan vervilten, de enige oplossing is dan ook het konijn te scheren. Konijnen hebben een heel teer en gevoelig huidje, klitten wegknippen is erg gevaarlijk en met het er uit kammen van klitten kun je de huid beschadigen. Scheren is het meest veilig, pijnloos en het minst stressvol.

Om te voorkomen dat de vacht gaat vervilten is het belangrijk dat u thuis het langharige konijn regelmatig (minimaal 2 keer per week) goed doorkamt/borstelt. Het is verstandig om ook minimaal 2 keer per jaar met uw langharige konijn naar de trimsalon te gaan voor een onderhoudsbeurt, de vacht kan ook een stuk ingekort en uitgedund/geplukt worden zodat het voor u weer een stuk makkelijker is de vacht zelf bij te houden.

Konijnen kunnen ook worden gewassen, mits het niet te veel stress geeft voor het dier (soms nodig bij bijv. een vieze achterkant)

 

 Cavia's:

Cavia's komen vaak bij Trimsalon Stephanie voor het knippen van nagels.

Ook is het voor de langharige cavia wel eens nodig om geknipt te worden. In de lange haren blijven vaak keutels, urine en zaagsel hangen, dit kan behoorlijk gaan klitten, een cavia piept het meestal uit zodra u thuis de klitten eruit wilt kammen. Knippen is soms gevaarlijk omdat de klitten erg dicht op de huid kunnen zitten.

Bij Trimsalon Stephanie kunt u ook uw cavia laten verzorgen, klitten worden weg geschoren en de cavia word netjes geborsteld en de vacht word een stuk ingekort. Ook kunnen cavia's lekker worden gewassen, zo  kunnen ze weer helemaal fris mee naar huis!

 

 

Prijzen:

Voor de goed verzorgde kat zonder klitten of met enkele klitten:

(onderstaande prijzen zijn excl. wassen, wilt u de kat na de behandeling ook gewassen hebben dan kost dit € 15,00 extra)

vanaf: € 38,00


Voor katten met veel klitten of met een vervilte vacht:

(onderstaande prijzen zijn excl. wassen, wilt u de kat na de behandeling ook gewassen hebben dan kost dit € 15,00 extra)

Helemaal scheren v.a.  € 50,00
Kammen/ borstelen (evt. grote klitten wegknippen) v.a € 40,00
Buik scheren en de rest borstelen (als alleen de buik geklit is) vanaf € 40,00
Nagels knippen € 8,00

 

Cavia’s:

Cavia langharig incl. wassen

(wassen, drogen klitten wegknippen, kammen, netjes bijknippen en nagels knippen) € 27,00


Cavia langharig  excl. wassen

(klitten wegknippen, kammen, netjes bijknippen nagels knippen) € 22,00


Cavia alleen wassen en drogen € 10,00
Alleen nagels knippen € 8,00

Konijnen:

Totale behandeling v.a € 45,00

Bij ernstige vervilting van de vacht bestaat er een extra risico dat de huid beschadigt bij het scheren (of soms al beschadigd is), wacht daarom niet te lang. Bij vervilte vachten reken ik een meerprijs voor de extra tijd die ik nodig heb en voor het sneller slijten van de materialen die ik gebruik.