Honden:

Bij trimsalon Stephanie worden honden individueel behandeld. Dit betekend dat er 1 hond tegelijk in de trimsalon aanwezig is (een enkele keer overlapt het iets als er een ander hondje nog zit te wachten en bijna wordt opgehaald). Zo krijgt uw hond alle aandacht tijdens de trimbehandeling.

Alle rassen en kruisingen zijn welkom bij Trimsalon Stephanie. Honden worden volgens het rasstandaard in model geplukt, geknipt of alleen gewassen en gefatsoeneerd. Elke soort vacht heeft een andere behandeling nodig. Bij kruisingen wordt er gekeken naar de vacht en natuurlijk naar de wensen van u als eigenaar. 

Bij het brengen van de hond beoordeel ik de vacht en bespreken we de mogelijkheden en uw wensen. Zodra de hond klaar is kunt u hem/haar weer ophalen. Bij trimsalon Stephanie is het mogelijk om erbij te blijven als de hond wordt getrimd, echter is dit niet altijd even handig en zijn sommige honden rustiger wanneer de eigenaar er niet bij is (dit verschilt per hond en kunnen we altijd bekijken)

Soorten trimbehandelingen:

Plukken: ruwharige honden met een plukvacht worden altijd geplukt tenzij de wensen van de eigenaar anders zijn, soms kan ook om medische redenen of leeftijd van de hond besloten worden de vacht anders te behandelen. Dit gaat altijd in overleg met u. Plukken gaat bij rashonden ook volgens rasstandaard tenzij anders gewenst is. Bij plukken zijn er 2 opties, namelijk; plukken tot op de ondervacht (alle dekharen worden geplukt, meestal kan dit ongeveer 2 x per jaar) de vacht houdt op deze manier 2 lagen vacht ondervacht en dekharen, zodra de dekharen rijp zijn worden deze geplukt, zodat alleen de ondervacht overblijft. Het duurt gemiddeld 6 maanden voor deze dekharen weer opnieuw rijp zijn voor een plukbehandeling. Je kan ook kiezen voor het creëren van een stripvacht. Bij een stripvacht creëren we 3 lagen vacht, de ondervacht, de niet rijpen dekharen en de rijpe dekharen. Om een stripvacht te behouden moet de hond gemiddeld om de 3 maanden geplukt worden. Tijdens de plukbehandeling worden alleen de rijpe dekharen eruit geplukt, de kortere nog niet rijpe dekharen blijven zitten totdat deze na 3 maanden weer rijp genoeg zijn. Zo houdt de hond het hele jaar door zijn mooie ruwe vachtje en hoeft hij nooit tot op zijn onderwol geplukt te worden.

Knippen/effileren: honden met een krulvacht zoals bijvoorbeeld een poedel of lagotto worden in model geknipt en soms gedeeltelijk geschoren afhankelijk van het gewenste model. Bij deze behandeling worden honden altijd gewassen en drooggeblazen voor een zo strak en mooi mogelijk resultaat. Een vacht kan alleen in model geknipt worden als de vacht klitvrij is. Breng uw hond klitvrij, dit scheelt een hoop tijd in de salon, bij veel klitten wordt de extra tijd die nodig is voor het ontklitten van de vacht in rekening gebracht. Bij teveel klitten of vervilting is een lang model niet mogelijk en zal er gedeeltelijk of helemaal geschoren moeten worden. Dit wordt altijd vooraf met u besproken. Ik doe graag wat het beste is voor de hond, als het te pijnlijk zal zijn om alle klitten eruit te kammen is scheren diervriendelijker en dus de beste optie. We kunnen daarna de vacht weer beter gaan onderhouden en regelmatiger gaan trimmen om te zorgen dat de hond in het vervolg in het gewenste model geknipt kan worden.

Scheren: bij klitten of om practische redenen of omdat u het mooi vindt is scheren op verschillende lengtes natuurlijk ook mogelijk. Scheren betekend niet altijd "kaal", ik scheer op lengtes tussen de 5mm en 16 mm. 

Verhaarbehandeling: voor de kortharige en stokhaar honden is lekker wassen natuurlijk ook mogelijk. Tijdens de verharing is de verhaarbehandeling een goede manier om de vacht van zoveel mogelijk los haar te ontdoen zonder het natuurlijke ritme van de vacht te verstoren. Tijdens een verhaarbehandeling wordt de hond 2 x gewassen, de 2e keer kan de shampoo goed intrekken wat ervoor zorgt dat haarzakjes vocht opnemen en zwaar worden en makkelijker loslaten. Daarna worden alle losse haren en onderwol uit de vacht geblazen. Op deze manier worden alleen de losse oude haren verwijderd en niet de gezonde nieuwe vacht. Daardoor beschadigt de vacht met deze methode niet. In de tussentijd is het belangrijk om de vacht zoveel mogelijk met rust te laten en weinig te borstelen. D.m.v borstelen kan een vacht zijn natuurlijke haargroeicyclus verstoort worden en wordt de verharing juist gestimuleerd. Een verhaarbehandeling eens in de 3 tot maximaal 6 maanden helpt de hond door de verhaarperiode heen en zorgt ervoor dat u minder haar in huis heeft zonder dat de vachtcyclus wordt verstoord.