Konijnen en cavia's:

Konijnen:

Voor langharige konijnen (zoals de teddy widder of het angora konijn) is een regelmatig bezoek aan de trimsalon geen overbodige luxe. De pluizige langharige vachten van deze konijnen kunnen snel vervlilt raken, dit kan nare gevolgen hebben voor de huid en het welzijn van deze konijnen. 

Regelmatig komen er konijnen met een vervilte vacht bij Trimsalon Stephanie. De enige oplossing is dan om de vervilte vacht er stukje bij beetje af te scheren met een speciale tondeuse. Dit is een klusje wat heel zorgvuldig en met veel geduld gedaan moet worden. Beschadiging van de huid blijft altijd een risico wanneer een vacht vervilt is, ga daarom niet thuis zonder ervaring met een schaar of "mensen" tondeuse aan de slag en wacht niet te lang met het maken van een afspraak bij de trimsalon. Eenmaal je de eerste klitten er niet meer uit krijgt gaat vervilten erg snel en voor een konijn zijn klitten en vilt erg vervelend.

Bij Trimsalon Stephanie worden vervilte konijnen vakkundig geschoren. U mag er altijd bij blijven, tijdens de behandeling krijgt u advies over de vachtverzorging voor thuis. Aan te raden is om gemiddeld elke 2 tot 3 maanden terug te komen naar de trimsalon om in het vervolg vervilting te voorkomen.

Voorkomen is natuurlijk altijd het beste. Thuis zorgen voor een goede vachtverzorging en om de gemiddeld 3 maanden naar de trimsalon voor het uitkammen en eventueel inkorten van de vacht zorgt ervoor dat de langharige konijnenvacht goed verzorgd blijft. Lukt het thuis niet goed om het konijn te kammen en vilt de vacht snel dan is om de 8 weken een bezoek aan de trimsalon aan te raden, u heeft dan thuis minder onderhoudswerk aan de vacht.

Nagels knippen (indien nodig) zit standaard inbegrepen bij de trimbehandeling van konijnen. Natuurlijk kunt u voor alleen het knippen van de nagels ook terecht bij Trimsalon Stephanie.

Konijnen worden niet gewassen, dit kan juist voor vervilting zorgen. Alleen wanneer een konijn een hele vieze achterkant heeft is het soms wel nodig om de achterkant goed te wassen (ter voorkoming van myasis). Wassen van konijnen zit niet bij de prijs inbegrepen, hiervoor wordt 10 euro extra in rekening gebracht.

 

Cavia's:

Ook langharige cavia's zijn welkom bij Trimsalon Stephanie. Cavia's komen meestal voor het knippen van de nagels, maar langharige cavia's kunnen soms ook klitten krijgen, deze klitten kunnen er in de trimsalon netjes uitgeknipt worden en de cavia kan evt. Ook in bad, geborsteld en netjes geknipt worden zodat de lange haren niet over de grond meer slepen en de cavia er weer verzord uitziet.

 

Bekijk de prijslijst voor alle prijzen.