Sinds december 2022 is het mogelijk om een workshop in te plannen bij Trimsalon Stephanie. Hierbij krijg je 1 op 1 advies en uitleg over de vacht van je hond, welke materialen er nodig zijn voor het zelf bijhouden van de vacht (deze materialen kun je in de salon gebruiken, kopen of neem eigen borstels en kammen mee dan kijken we samen naar wat we kunnen gebruiken). En ga je na uitleg en met 1 op 1 begeleiding zelf aan de slag.

Pup workshop (van 3 tot 6 maanden oud):

Heel handig om meteen een goede start te maken met jouw (doodle) pup. 

Al je vragen omtrent vachtverzorging kunnen tijdens deze workshop worden gesteld en ik zal tips en adviezen geven welke passen bij de hond. Heel fijn is het om deze workshop al bij een jonge hond te volgen (dus voor 5 maanden). We kunnen dan ook meteen goed aandacht besteden aan hoe het aanleren en trainen van de hond werkt en al een beetje oefenen met het laten wennen aan de regelmatige vachtverzorgings handelingen. Deze workshop duurt voor pups tot 6 maanden 1 uur en is de eerste keer zonder wassen en drogen (dit omdat het al een hoop indrukken zullen zijn voor een pup en een uur in de trimsalon dan lang genoeg is). De kosten van deze 1 uur durende (pup) workshop zijn €70,- exclusief materialen, deze neem je zelf mee van thuis of kun je lenen van de trimsalon. Aanschaffen van de materialen die passen bij de (basis) vachtverzorging van uw hond kan in de trimsalon, maar is vrijblijvend. 

Inschrijven voor de pup workshop kan via het inschrijfformulier, link onderaan deze pagina. Extra persoon mee bij de pup workshop is gratis.

 

Basis vachtverzorging workshop: (voor honden vanaf 6 maanden):

Wil je nog meer leren dan kan er een 2e workshop ingepland worden (of is de hond al 6 maanden of ouder dan kun je met deze workshop starten), bij deze workshop zullen we ook gaan wassen en zal het gebruik van de waterblazer worden uitgelegd en kun je met de waterblazer aan de slag in de trimsalon. Je krijgt tips en adviezen terwijl je ook echt zelf aan de slag kan gaan. (vooral interessant voor doodles of krulvachten). Mocht de hond het erg spannend vinden dan gaan we vooral aan de slag met oefenen en trainen van de hond om te zorgen dat hij/zij zich steeds beter op zijn/haar gemak zal voelen (en krijg je tips om thuis te gaan oefenen hiermee).

Voor doodles is een waterblazer voor thuis echt een must en het gebruik hiervan kan een hoop vervilting en het noodgedwongen kortscheren voorkomen. Het is wel erg belangrijk dat je de waterblazer op de juiste manier gebruikt.

Natuurlijk passen we alles aan op jouw wensen, kunt je aangeven waaraan je zelf aandacht wil besteden en waar advies of tips gewenst zijn. En kijk ik mee om te begeleiden en advies op maat te geven. Zowel als in vachtverzorgings techniek als in omgaan en trainen/oefenen met uw hond. U krijgt een hoop tips voor thuis. (Film tijdens de uitleg, zodat je het thuis ook nog kan terug kijken en kan oefenen bij en samen met je hond).

De duur van de 2e workshop inclusief wassen en drogen zal ongeveer 1,5 tot maximaal 2,5 uur duren. Afhankelijk van de grootte van het ras en wat nodig is qua uitleg. De hond krijgt tussendoor een pauze. Neem ook wat lekkers mee om te belonen.

Inschrijven voor de basis vachtverzorging workshop kan via het inschrijfformulier, zie link onderaan deze pagina. Een 2e persoon mee naar de basis workshop kost €50,-.

 

Prijzen basis vachtverzorging workshop:

Boomer, maltipoo, mini doodle € 150,- (duur ongeveer 1,5 tot 2 uur)

Labradoodle middelgroot, Lagotto, Bearded collie € 150,- (duur ongeveer 2 uur).

Labradoodle groot €185,- (maximaal 2,5 uur)

2e persoon mee naar de basis vachtverzorging workshop €50,-

 

Tijdsduur is een schatting en inclusief korte pauze.

 

Staat uw (ras)hond er niet bij, vraag naar de mogelijkheden!

Prijzen zijn inclusief 21% BTW

 

Je eigen hond in model leren trimmen:

Bovenstaande workshops zijn voor de basis vachtverzorging tussen de trimbeurten in. Wilt je jouw eigen hond ook zelf in model leren trimmen? Dan is een goede basis vachtverzorging het begin, pas als de basis goed is kan er evt. een vervolg workshop ingepland worden voor het geheel trimmen van je eigen hond. Hierbij dient de hond van te voren thuis te wassen, drogen, borstelen en zonder klitten mee te nemen naar de workshop. Zodat alle aandacht kan gaan naar het in model trimmen (dit vooral om de workshop niet te lang te laten duren voor de hond). Het is gewenst om als je al eigen materialen heeft deze materialen ook te gebruiken tijdens deze workshop (zodat je het met je eigen materialen gaat leren en oefenen). De materialen van de trimsalon gebruiken is ook mogelijk, hou er wel rekening mee dat niet alle tondeuses en scharen hetzelfde zijn. Natuurlijk krijgt je tijdens de workshops de gelegenheid om de materialen welke in de trimsalon worden gebruikt en aangeraden uit te proberen. Scharen, borstels en kammen zijn in de trimsalon te koop, voor de grotere aankopen klik op deze link voor advies.

Aan het eind van de workshop is de hond door jou zelf in model getrimd. Mocht het nodig zijn dan knip ik eventueel nog even na voor een goede afwerking, je hond gaat dus altijd netjes geknipt weer mee naar huis.

Meer informatie kunt u opvragen tijdens de basis vachtverzorgings worksop of e-mail naar: info@trimsalonstephanie.nl 

Inschrijven voor de 1 op 1 trim workshop kan via het inschrijfformulier, zie link onderaan deze pagina. Een 2e persoon mee naar de trim workshop kost €75,-.

 

Prijzen 1 op 1 trim workshops:

Let op! De hond is bij deze workshop van te voren thuis al gewassen, geblazen en geborsteld, zoals je in de basisworkshop hebt geleerd. De hond heeft geen klitten in zijn/haar vacht bij aanvang van de trim workshop. (Blijkt de hond toch veel klitten te hebben, dan zal hier eerst tijd aan besteed worden en is er minder tijd om het in model trimmen te leren)

Boomer, maltezer, Shih Tzû, maltipoo, mini doodle: €235,- (duur ongeveer 2 tot 2,5 uur)

Labradoodle middelgroot, Lagotto Romagnolo: €250,- (duur 2,5 tot 3 uur)

Labradoodle groot: €285,- (duur 3 tot 3,5 uur)

2e persoon mee naar de trim workshop €75,-

 

De tijdsduur is een schatting en inclusief pauze voor jou en je hond. Als het niet lukt om binnen 3 tot 3,5 uur de hond helemaal geknipt te hebben dan zal ik de hond nog na knippen met uitleg (wat je natuurlijk kan filmen voor als je thuis weer gaat trimmen). De 1 is sneller en pikt het makkelijker op dan de ander, de ene hond staat beter stil dan de ander, geen workshop is het zelfde, maar langer dan 3,5 uur op een tafel staan is voor geen enkele hond meer leuk, dus daarom zullen we ons wel aan een maximum tijd houden. Heb je daarna toch nog behoefte aan begeleiding bij een specifiek onderdeel of wil je bijvoorbeeld meer aandacht besteden aan het knippen van het hoofdje, dan kun je een los workshop uurtje inplannen voor €78,- Dit is alleen mogelijk voor klanten die de basis en trimworkshop bij Trimsalon Stephanie hebben gevolgd.

 

Prijzen zijn inclusief 21% BTW

Aan het einde van de workshop gaat de hond volledig getrimd mee naar huis en heb je kunnen oefenen met je eigen materialen en/of de materialen van de trimsalon, ga je naar huis met tips, tricks en alles wat je moet weten over de vachtverzorging van uw/je hond om thuis verder te oefenen met het trimmen en verzorgen van de vacht van uw/je eigen hond. 

 

Tijdens de workshop is een flesje water, een snack voor tussendoor en hondenkoekjes als snack/beloning voor de hond inbegrepen. Geef bij allergieën uw wensen ruim van te voren door dan zorg ik voor iets lekkers dat past. Bij allergieën van de hond neemt u eventuele eigen belongingskoekjes zelf mee.

Liever in je eigen tempo je Hond thuis leren trimmen met de online workshop "Trim zelf je Doodle"?

Klik hier: