Nieuw: Workshop vachtverzorging op maat! 

Sinds december 2022 is het mogelijk om een workshop in te plannen bij Trimsalon Stephanie. Hierbij krijgt u 1 op 1 advies en uitleg over de vacht van uw hond, welke materialen er nodig zijn voor het zelf bijhouden van de vacht (deze materialen kunt u in de salon gebruiken, kopen of neem uw eigen borstels en kammen mee). En gaat u na uitleg en met 1 op 1 begeleiding zelf aan de slag.

Pup workshop (vanaf 12 weken t/m 5 maanden):

Heel handig om meteen een goede start te maken met uw (doodle) pup.

Al uw vragen kunnen tijdens de workshop worden gesteld en ik zal u tips en adviezen geven welke passen bij uw hond. Heel fijn is het om deze workshop al bij een jonge hond te volgen (dus voor 5 maanden). We kunnen dan ook meteen goed aandacht besteden aan het aanleren en trainen van de hond en oefenen met de hond te laten wennen aan de regelmatige vachtverzorgings handelingen. Deze workshop duurt voor pups onder de 5 maanden 1 uur en is de eerste keer zonder wassen en drogen (dit omdat het een hoop indrukken zijn voor een pup en een uur in de trimsalon dan lang genoeg is). De kosten van deze 1 uur durende (pup) workshop zijn €70,- exclusief materialen, deze neemt u zelf mee van thuis of leent u van de trimsalon. Aanschaffen van de materialen die passen bij de vachtverzorging van uw hond kan in de trimsalon, maar is vrijblijvend. 

Inschrijven voor de pup workshop kan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

 

Basis vachtverzorging workshop: (voor honden vanaf 5 maanden):

Wilt u nog meer leren dan kan er een 2e workshop ingepland worden (of is uw hond al ouder dan 5 maanden dan kunt u met deze workshop starten), bij deze workshop zullen we ook gaan wassen en zal het gebruik van de waterblazer worden uitgelegd en kunt u met de waterblazer aan de slag in de trimsalon. U krijgt tips en adviezen terwijl u ook echt zelf aan de slag kan gaan. (vooral interessant voor doodles of krulvachten). Mocht uw hond het erg spannend vinden dan gaan we vooral aan de slag met oefenen en trainen van de hond om te zorgen dat hij/zij zich steeds beter op zijn/haar gemak zal voelen. 

Voor doodles is een waterblazer voor thuis echt een must en het gebruik hiervan kan een hoop vervilting en het noodgedwongen kortscheren voorkomen.

Natuurlijk passen we alles aan op uw wensen, kunt u aangeven waaraan u aandacht wil besteden en waar advies of tips gewenst zijn. En kijk ik mee om te begeleiden en advies op maat te geven. Zowel als in vachtverzorgings techniek als in omgaan en trainen/oefenen met uw hond. En u krijgt een hoop tips voor thuis. (Film ook gerust tijdens de uitleg, zodat u het thuis ook nog kan terug kijken en kan oefenen bij en samen met uw hond).

De duur van de 2e workshop inclusief wassen en drogen zal ongeveer 1,5 tot maximaal 2,5 uur duren. Afhankelijk van de grootte van het ras en wat nodig is qua uitleg. De hond krijgt tussendoor een pauze. Neem ook wat lekkers mee om te belonen.

Inschrijven voor de basis vachtverzorging workshop kan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Prijzen basis vachtverzorging workshop:

Boomer, maltipoo, mini doodle € 125,- (duur ongeveer 1,5 uur)

Labradoodle middelgroot, Lagotto, Bearded collie € 150,- (duur ongeveer 2 uur).

Labradoodle groot €175,- (maximaal 2,5 uur)

 

Tijdsduur is een schatting en inclusief korte pauze.

 

Staat uw (ras)hond er niet bij, vraag naar de mogelijkheden!

Prijzen zijn inclusief 21% BTW

 

Je eigen hond in model leren trimmen:

Bovenstaande workshops zijn voor de basis vachtverzorging tussen de trimbeurten in. Wilt u uw hond ook zelf in model leren trimmen? Dan is een goede basis vachtverzorging het begin, pas als de basis goed is kan er evt. een vervolg workshop ingepland worden voor het geheel trimmen van uw eigen hond. Hierbij dient u uw hond van te voren thuis te wassen, drogen, borstelen en zonder klitten mee te nemen naar de workshop. Zodat alle aandacht kan gaan naar het in model trimmen van uw hond (dit vooral om de workshop niet te lang te laten duren voor uw hond). Het is gewenst om als u al eigen materialen heeft, uw eigen materialen ook te gebruiken tijdens deze workshop (zodat u het met uw eigen materialen gaat leren en oefenen). De materialen van de trimsalon gebruiken is ook mogelijk, hou er wel rekening mee dat niet alle tondeuses en scharen hetzelfde zijn.

Aan het eind van de workshop is de hond door u/jou zelf in model getrimd. Mocht het nodig zijn dan knip ik eventueel nog even na voor een goede afwerking, uw/je hond gaat dus altijd netjes geknipt weer mee naar huis.

Meer informatie kunt u opvragen tijdens de basis vachtverzorgings worksop of e-mail naar: info@trimsalonstephanie.nl 

Inschrijven voor de 1 op 1 trim workshop kan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina 

Prijzen 1 op 1 trim workshops:

Let op! De hond is bij deze workshop van te voren thuis al gewassen, geblazen en geborsteld, zoals u/je in de basisworkshop heeft/hebt geleerd. De hond heeft geen klitten in zijn/haar vacht bij aanvang van de trim workshop. (Blijkt de hond toch veel klitten te hebben, dan zal hier eerst tijd aan besteed worden en is er minder tijd om het in model trimmen te leren)

Boomer, maltezer, Shih Tzû, maltipoo, mini doodle: €175,- (duur ongeveer 2 uur)

Labradoodle middelgroot, Lagotto Romagnolo: €235,- (duur 2,5 tot 3 uur)

Labradoodle groot: €275,- (duur 3 tot 3,5 uur)

 

De tijdsduur is een schatting en inclusief pauze.


Staat uw (ras)hond er niet bij, vraag naar de mogelijkheden!

Prijzen zijn inclusief 21% BTW

Aan het einde van de workshop gaat de hond volledig getrimd mee naar huis en heb je kunnen oefenen met je eigen materialen en/of de materialen van de trimsalon, ga je naar huis met tips, tricks en alles wat je moet weten over de vachtverzorging van uw/je hond om thuis verder te oefenen met het trimmen en verzorgen van de vacht van uw/je eigen hond. 

 

Tijdens de workshop is een flesje water, een snack voor tussendoor en hondenkoekjes als snack/beloning voor de hond inbegrepen. Geef bij allergieën uw wensen ruim van te voren door dan zorg ik voor iets lekkers dat past. Bij allergieën van de hond neemt u eventuele eigen belongingskoekjes zelf mee.

Vragen? Stel ze hier:

Inschrijfformulier workshops